مراسم تودیع و معارفه روسای سابق و فعلی دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در واحد علوم و تحقیقات این دانشگاه برگزار شد که از حاشیه های جالبی برخوردار بود.

به گزارش جماران، جمع زیادی از شخصیت های سیاسی و فرهنگی و مدیران دانشگاه آزاد خود را به حصارک تهران رساندند تا در مراسم تودیع دکتر فرهاد دانشجو و معارفه دکتر حمید میرزاده سرپرست دانشگاه آزاد شرکت کنند.

حجج الاسلام مجید انصاری، سید محمود دعایی، قدرت الله علیخانی و طه هاشمی و همچنین دکتر حمید انصاری، سید صفدر حسینی، عباسعلی زالی، حسن غفوری فرد، رضا سیف اللهی، میرمحمدی(از اعضای دفتر مقام معظم رهبری)، محمد دادکان، علاءالدین بروجردی و ... از جمله حاضران این جلسه بودند.

فاطمه هاشمی و پسرش هم از دیگر کسانی بودند که در مراسم شرکت کرده بودند.

اولین سخنران این مراسم که با دعوت مجری به پشت تریبون آمد و به ایراد سخن پرداخت دکتر جعفر توفیقی سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بود.

وی در سخنان خود با بیان اینکه درخشان‌ترین کارنامه نظام جمهوری اسلامی، کارنامه علمی آن است، گفت: کمتر می‌توان دید که بزرگان کشور و همچنین مقام معظم رهبری از دستاوردهای کشور صحبت کنند و دستاوردهای علمی کشورمان را به رخ جهانیان نکشیده باشند.

وی دانشگاه آزاد را یکی از دستاوردهای بسیار درخشان نظام جمهوری اسلامی دانست و افزود: این دانشگاه خدمات بسیار ارزنده‌ای را به جوانان و مردم کشور به انجام رسانده است.

توفیقی نقش دانشگاه آزاد در پیشرفت علمی کشور را برجسته دانست و یادآور شد: همیشه در هر مسئولیتی که بودم به این دانشگاه کمک کردم، چرا که دانشگاه آزاد باید یک دانشگاه سرآمد در عرصه بین‌المللی باشد. بنابراین تا زمانی که توفیق خدمت در وزارت علوم داشته باشم تمام ظرفیت‌ها را به کار می‌گیرم که از این دانشگاه حمایت کنم.

وی گفت: در حال حاضر آموزش عالی از نظر گستردگی آموزشی توسعه کمی، عدالت آموزشی و دسترسی به آموزش عالی در نقاط مختلف کشور مسیر خوبی را طی کرده است و در ادامه نیز باید بحث کیفیت و استانداردهای آموزش عالی در آن در نظر گرفته شود.

توفیقی از دانشگاهیان دانشگاه آزاد تشکر کرد و گفت: دانشگاهیان دانشگاه آزاد تا کنون وظیفه سنگینی را بر عهده داشتند و می‌توانیم ادعا کنیم که دانشگاه آزاد، دانشگاهی منحصر به فرد در دنیا از نظر کمیت است که بخش مهمی از تولید علم کشور ایران را به دوش کشیده است.

وی همچنین درباره فرهاد دانشجو رییس سابق دانشگاه آزاد گفت: من دانشجو را فرد شایسته‌ای می‌دانم و مطمئنم به هیچ چیز به جز اعتلای آموزش عالی و نظام جمهوری اسلامی فکر نمی‌کند که آشنایی ما به 25 سال قبل در دانشگاه تربیت مدرس برمی گردد که با هم همکاری های علمی و اجرایی داشته و گاهی ایشان رئیس من و گاهی من رئیس او بودم.

توفیقی در خاتمه خاطرنشان کرد: برای میرزاده سرپرست دانشگاه آزاد نیز آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم که پرچم دانشگاه آزاد را در دست داشته باشد و مسیر را با موفقیت ادامه دهد.

فرهاد دانشجو رییس سابق دانشگاه آزاد اسلامی سخنرانی بعد این مراسم بود.

وی که سخنان خود را از روی یک متن می خواند، گفت:‌ خود و همه مدیران حال، قبل و آینده را توصیه می‌کنم که جلوی شایعات کذب و بی‌اساس را بگیرند.  همه مدیران را توصیه ‌کنید تا جلوی شایعات کذب و برخواسته از افراد جاه‌طلب را بگیرند و نگذارند خدمات افراد ضایع شود.

وی با بیان اینکه به خود وقت و زمان مناسبی دهید تا نسبت به همه مدیرانتان شناخت پیدا کنید و اخلاق مدارانه از حیثیت، زحمت و تلاش آنها محافظت کنید. گفت: مطالب زیادی در دل شکسته‌ام وجود دارد، هرچند ارزش گفتن را دارد اما در این فضای صمیمانه بیان آنها را ضروری نمی‌دانم.

رییس سابق دانشگاه آزاد با بیان اینکه افراد زیادی در ایجاد و ارتقا دانشگاه آزاد سهم داشته‌اند گفت: امام راحل، رهبر معظم انقلاب، اعضای هیات امنا و موسس، اعضای هیات علمی، شخصیت‌ها،‌ دکتر جاسبی،‌ آیت‌الله هاشمی و همچنین دانشجویان در ایجاد این دانشگاه سهم داشته‌اند.

دانشجو با بیان اینکه با تصمیم هیات امناء و شورای عالی انقلاب فرهنگی مسئولیت دانشگاه آزاد را بر عهده گرفتم یادآور شد: در این مدت با توکل به خدا و همکاری مدیران فهیم و کارآمد، روسای واحدها و خانواده دانشگاه آزاد توفیقات زیادی نصیب دانشگاه آزاد شد.

وی به بخشی از عملکرد خود در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: ایجاد فضای همفکری و تعامل با ارزش‌های اسلامی، تغییر رویکرد دانشگاه آزاد به رویکرد آکادمیک و پژوهش محور، ایجاد فضای دوستانه و همفکری، ارتقای شان و منزلت کارمندان، ایجاد سیستم غیرمتمرکز مدیریتی، رعایت حال خانواده‌ها در تعیین شهریه،‌ افزایش حقوق اعضای هیات علمی و گسترش قانونمند و آزادمند فعالیت تشکل‌ها از جمله فعالیت‌های بنده در طول مسئولیتم بود.

وی افزود: خداوند متعال را شاکرم که بدون اینکه از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنم این مسئولیت از دوش بنده برداشته شد و به دوش پرفسور مجرب دیگری گذاشته شد.

رییس سابق دانشگاه آزاد با بیان اینکه برای دکتر میرزاده آرزوی توفیق دارم، یادآور شد: از همه افراد که تاکنون با من همکاری داشتند حلالیت می‌طلبم و توصیه می‌کنم برای ارتقای دانشگاه آزاد، رییس فعلی دانشگاه را یاری کنند.

در ادامه این مراسم دکتر حمید میرزاده گفت:  امروزه مشارکت در تولید علم و تبدیل آن به ثروت به یک مسابقه جهانی بین ملت‌ها تبدیل شده است و به همین دلیل مسئولیت دانشگاهیان برای توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور دو چندان می‌شود. لذا غفلت از توسعه علمی کشور آثار زیانباری دارد که نسل‌های آینده را رنجور و بنیان‌های اقتصادی و اجتماعی کشور را سست می‌کند.

وی افزود: خدا را شکر می‌کنم و خوشحالم در دانشگاهی مسئولیت گرفته‌ام که بزرگترین دستاورد علمی فرهنگی انقلاب اسلامی و بزرگترین دانشگاه حضوری جهان است؛ خدا را شکر می‌کنم به دانشگاهی آمده‌ام که امام عظیم‌الشان راحل اولین حامی آن مقام معظم رهبری و آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی و یادگار امام مرحوم سیداحمدخمینی بنیانگذار و موسس آن بودند.

میرزاده دانشگاه آزاد را گنجی مملو از دانشمندان فرهیخته، دانشجویان پرتلاش و کارکنانی دلسوز و وارسته توصیف کرد و افزود: روش‌های من و همکارانم بر اساس شفافیت، صداقت، پرهیز از افراط و تفریط، حرکت در چارچوب سیاست‌های کلی نظام و رهنمودهای مقام معظم رهبری و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی و برنامه‌ها و طرح‌های آیت‌الله هاشمی رفسنجانی به عنوان بنیانگذار اصلی این دانشگاه و اعضای هیات موسس و هیات امنای دانشگاه خواهد بود.

میرزاده تأکید کرد: همچنین همکاری با دولت تدبیر و امید جزو اصول کاری مدیریت جدید دانشگاه است.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه آزاد را امانت مردم دانست و گفت: ما باید امانت‌دار مردم باشیم، بنابراین من نه برای تقابل و دشمنی بلکه برای تعامل، نشاندن درخت دوستی، هم‌افزایی، همفکری، هم‌اندیشی، همکاری و همدلی با همه کسانی که دوستدار علم، دانش و فناوری هستند، آمده‌ام و در این راه دست دوستی و نیاز خود را برای توسعه علمی کشور و مشارکت فزاینده در تولید علم جهانی و رفع نیازهای کشور به سوی همه دلسوزان، فرهیختگان و جامعه علمی و فرهنگی کشور دراز می‌کنم.

وی با بیان اینکه کاری با گذشته ندارم و نگاهم به آینده است، اظهار کرد: سوابق 30 سال گذشته من نشان می‌دهد که همواره مدیری مستقل بوده و وامدار هیچ گروه و حزب سیاسی نیستم. بلکه منافع دانشگاه برای من بر همه چیز ارجحیت دارد.

میرزاده یادآور شد: دانشگاه آزاد اسلامی باید یک محیط علمی پرنشاط باشد و نه وجه‌المصالحه جریان‌های سیاسی، بنابراین برای رسیدن به این نقطه از همه ظرفیت‌های شایسته با هر گرایش سیاسی استفاده خواهم کرد و توسعه علمی دانشگاه در صدر برنامه‌های این مدیریت خواهد بود.

سرپرست دانشگاه آزاد همچنین با تشکر از زحمات 30 ساله عبدالله جاسبی رییس اسبق این دانشگاه گفت:‌ وی در این 30 سال بسی رنج برد، بنا داریم به پاس خدمات ارزنده او در مراسم جداگانه‌ای آیین نکوداشت برای تجلیل از وی برگزار کنیم.

وی همچنین با تشکر از فرهاد دانشجو رییس سابقه دانشگاه تصریح‌ کرد: دانشجو در مدت فعالیت خود خدمات ارزنده‌ای را به این دانشگاه ارائه داد.

پس از سخنرانی توفیقی، دانشجو و میرزاده، نوبت به حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی بود که به ایراد سخن بپردازد.

از حاشیه های این سخنرانی 45 دقیقه ای، پاره شدن تسبیح وی در میانه سخن بود.

وی  در حال سخنرانی بود که تسبیح زرد رنگش پاره شد و از همراهان خواست تا بعدا آن را جمع کنند. لحظاتی بعد یکی از محافظین تسبیح قرمز رنگ خود را به سید حسن خمینی داد.

در پی این اتفاق نوه امام خمینی این شعر را قرائت کرد که «رشته تسبیح اگر بگسست معذورم بدار/ دستم اندر دامن ساقی سیمین ساق بود/ از دم صبح ازل تا آخر شام ابد/ دوستی و مهر در یک عهد و یک میثاق بود/ بر در شاهم گدایی نکته ای در کار کرد/ گفت بر هر خوان که بنشستم خدا رزاق بود» که خنده و تشویق حضار را در پی داشت.

وی گفت: البته حافظ بیت دیگری هم دارد که می گوید «ترسم که روز حشر عنان در عنان روند/تسبیح شیخ و خرقه رند شراب خوار».

این بیت هم با کف زدن حضار مواجه شد و گویا همین تشویق ها سید حسن خمینی را به قرائت یکی از دو بیتی های سعدی واداشت که «ای طبل بلند بانگ در باطن هیچ/ ره توشه چه کرده ای تو در روز بسیج/ روی از طمع خلق بپیچ ار مردی/تسبیح هزاردانه در دست مپیچ» و باز هم تشویق حضار پایان بخش این شعر بود.

البته داستان این تسبیح  و شعرخوانی تا پایان مراسم هم ادامه پیدا کرد و مجری مراسم هنگام اهدای لوح تقدیر به فرهاد دانشجو، با یک بیت شعرگونه از وی خواست تا تسبیح پاره شده اش را به وی به عنوان یادگار بدهد.

سیدحسن خمینی در جایی از سخنان خود به رتبه دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: رتبه علمی این دانشگاه در جهان 5300 است، این یعنی از آخر دومی است. البته یادگار امام گفت این رتبه کل دانشگاه است برخی واحدها، رتبه به مراتب بهتری دارند.

از حاشیه های سخنرانی یادگار امام شوخی وی با حمید میرزاده و فرهاد دانشجو دو رئیس سابق و فعلی دانشگاه آزاد بود.

وی در بخشی از سخنان خود، ضمن بیان ویژگی های حمید میرزاده از جمله پرکاری وی، به شوخی گفت که مقداری «عصبانی» است و این روحیه را باید در دانشگاه تعدیل کند.

سید حسن خمینی، فرهاد دانشجو را هم از شوخی بی نصیب نگذاشت و گفت:  «من در ابتدای کار، وی را نمی شناختم و حتی در روز جلسه هیأت امناء دانشگاه آزاد که وی به عنوان رئیس انتخاب شد، اول با فرد دیگری به جای وی سلام و علیک کردم و او را آقای دانشجو خطاب کردم».

در پایان این مراسم روی تریبون با حضور یادگار امام، وزیر علوم و دو رئیس دانشگاه، دکتر حمید میرزاده لوح بادبودی را به فرهاد دانشجو اهداء کرد که البته چند تابلو از طرف بخش های مختلف دانشگاه آزاد به آن اضافه شد که یکی از آنها تابلوی گرافیکی چهره فرهاد دانشجو بود.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا